Alen Vitasović Unplugged #3

SUBOTA: 21.03.
START: 22: 00 h
ENTRY: ulaznice u pretprodaji 25,00 u Galileo baru
na dan 35,00
REZERVACIJA / INFO: 098 626 168 / 099 626 1688

Nakon odlična dva održana nastupa u Galileo baru, na vaše traženje pozvali smo još jednom legendarnog Alena Vitasovića.
galileo alen
-ALEN VITASOVIĆ -Već je sa 5 godina počeo pokazivati zanimanje za harmoniku, a s 12 godina (1980.) osniva svoj prvi glazbeni sastav. Kasnije postaje članom najboljih sastava istarske regije s kojima svira većinom po turističkim mjestima. U svim sastavima bio je glavni, vokalni solist, klavijaturist i saksofonist. Završio je i srednju muzičku školu u Puli , specijalizirano, odjel saksofon i klavir. Nakon toga, nastupa u raznim bendovima u Hrvatskoj, Sloveniji i po Europi, gdje je skupio ogromno iskustvo i naučio se služiti sa još par instrumenata (gitara, flauta, bubnjevi).
Po povratku, dvije godine radio je honorarno na radio postaji HR-a Pula kao glazbeni urednik. Tamo je i upoznao Livia Morosina s kojim počinje uspješnu suradnju sa kojom je i započela njegova profesionalna karijera.
Solo karijera 1993. – danas
Početak njegove solo karijere, 1993. obilježila je pjesma “Ne moren brež nje”, koja ga dovodi do uspješne suradnje ponajviše s autorom Liviom Morosinom a i ostalim hrvatskim skladateljima. Ubrzo postaje jedan od najpopularnijih i najuspješnijih hrvatskih izvođača u tadašnje vrijeme. Uskoro osniva i vlastiti bend “Superfree”, s kojim uživo promovira svoje pjesme. Bend svira širom Hrvatske, Slovenije, BiH, SAD, Njemačke, Švicarske itd. Od toga se izdvajaju samostalni nastupi u dvorani Vatroslav Lisinski, Dom sportova, dvorani na Gripama-Split, dvorani Mladosti u Rijeci, stadion u Vinkovcima, Pulskoj Areni i slični.
Alen je i pobjedio na većini hrvatskih festivala, od kojih se najviše izdvajaju:
pobjeda na Melodijama hrvatskog Jadrana-Split 1995.
pobjede 1994., 1995., 1996. na Arenafestu u Puli
pobjeda 1995. u Zadru
pobjeda 1997. na Radijskom festivalu.-Vodice
pobjeda 1999., 2004. na Korčula festivalu
te još puno drugih i trećih mjesta, uspješnih nastupa i nagrada.
1995. biva nominiran u čak 5 kategorija za prestižnu hrvatsku nagradu Porin, no osvojio je nagradu samo za najboljeg debitanta. Odlukom predsjednika republike Hrvatske 1997. godine dobio je Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi Hrvatske. Osim svega toga, on je i aranžer i producent većine svojih pjesama, te je pomoću svojih pjesama približio i popularizirao istarsku čakavicu širem hrvatskom slušateljstvu.
Suradnja s ostalim autorima:
Alen je otpjevao više dueta sa poznatim izvođačima iz Hrvatske i inozemstva: Lisom, Crvenom jabukom, Šajetom, Harijem Rončevićem, Majom Blagdan, Brunom Krajcarom, Adamom Končićem, Eleonorom Turčinović. Surađivao je i s najboljim hrvatskim autorima, aranžerima, tekstopiscima, producentima kao Nikša Bratoš, Duško Mandić, Stipica Kalogjera, Livio Morosin, Bratislav Zlatanović, Robert Pilepić, Zrinko Tutić, Boris Krainer, Bruno Zahtila, Bruno Krajcar, Ivica Krajač, Robert Grubišić, Olja Dešić, Robert Funčić, D. Načinović i drugi.
S velikom ljubavlju pokušava sačuvati i originalni glazbeni izričaj svoga istarskog kraja pa je tako više puta nastupao na smotrama istarskog folklora pjevajući i svirajući narodne pjesme. Prilog tome je šest sudjelovanja na Etno festu u Neumu, zajedno sa svojim ocem, bratom, stricom i kumom.