ASTRONOMSKI CENTAR RIJEKA – GALILEO BAR

Posjetite ovaj jedinstveni centar, koji ima niz posebnosti:

 

 • prvi i jedini astronomski centar u Hrvatskoj koji objedinjuje zvjezdarnicu i planetarij,
 • jedini digitalni planetarij u Hrvatskoj i široj regiji,
 • jedan od rijetkih centara koji se nalazi na liniji gradskog prijevoza,
 • s riječke zvjezdarnice otkrivene su dvije promjenjive zvijezde,
 • dobitnik posebne nagrade u kategoriji “Turistička ponuda ili zanimljivost” na županijskoj razini akcije Plavi cvijet, koju je u sklopu edukativno-ekološkog projekta Volim Hrvatsku provela Turistička zajednica Primorsko-goranske županije,
 • dobitnik nagrade Društva inovatora Sigma–CBTour 2011. za najbolju marketinšku strategiju u inovativnom poslovnom turizmu,
 • projekt “Integrirana marketinško-komunikacijska i programska strategija Astronomskog centra Rijeka” uvršten je u Glavni plan i strategiju razvoja turizma Republike Hrvatske,
 • riječki planetarij postao je dio Međunarodne udruge planetarija – IPS (International Planetarium Society).

 

Objekt je namijenjen edukaciji, zabavi i druženju, a dobrodošli su svi:

 • djeca,
 • odrasli,
 • obitelji,
 • umirovljenici,
 • studenti,
 • turisti,
 • vaši zaposlenici ili poslovni partneri,
 • znanstvenici…

U prostorima Astronomskog centra Rijeka djeluje i Akademsko astronomsko društvo Rijeka.

 

 

Astronomski centar prostire se na 545 m² zatvorenog i 325 m² otvorenog prostora. Čine ga digitalni planetarij, zvjezdarnica, mala i velika sala, multimedijalna radionica, prostor za prodaju ulaznica, ugostiteljski prostor te panoramska i donja terasa. Građevina je u potpunost prilagođena kretanju osoba smanjene pokretljivosti, izuzev prostora panoramske terase.

1. Planetarij
Planetarij nova.jpg

U digitalnom planetariju, jedinom takve vrste u Hrvatskoj, ali i u regiji, putem najnovije digitalne tehnologije prikazuje se simulirana slika Svemira, kao i filmovi o Svemiru, podmorju i sl.

 

2. Zvjezdarnica s teleskopom
Zvjezdarnica.jpg
Zvjezdarnica je znanstvena ustanova opremljena astronomskim instrumentima i uređajima za promatranje i proučavanje nebeskih tijela i astronomskih pojava. S riječke zvjezdarnice moguće je promatranje Sunca, Mjeseca, planeta Sunčevog sustava, bližih promjenjivih zvijezda, malih tijela Sunčevog sustava (kometa, meteora, asteroida) te galaksija i ostalih magličastih objekata.

3. Konferencijska (velika) sala
Astronomski centar unutrasnjost 1.jpg
Konferencijska (velika) sala – prostorija je idealna za provedbu konferencija, sastanaka i prezentacija za otprilike 60-ak sudionika, s mogućnostima različitog razmještaja stolica odnosno stolova. Sala je klimatizirana i opremljena sa suvremenom audio i video opremom (42-inčni plazma televizor na kojeg se može spojiti računalo, priključci za adsl internet, projektor, platno, razglas, mikrofoni…).
U suradnji s Galileo barom dogovorite ugostiteljsku ponudu i nakon ili u pauzi konferencije, sastanka ili prezentacije počastite se kavom, sokom ili nekim drugim pićem iz bogate ponude Galileo bara ; također se možete dogovoriti i za Catering s Galileo barom te spojiti ugodno s korisnim.

4. Mala sala
Mala sala.jpg
Mala sala može se koristiti za različite svrhe, kao što su sastanci ili predavanja radionice.

5. Multimedijalna radionica
ACR Panel.jpg
Multimedijalna radionica je opremljena sa 7 stolnih računala i multimedijalnim projektorom. Koristi se za predavanja, seminare i sl.

renault 1.jpg

Kreativno dizajniran prostor ugostiteljskog objekta odlično je mjesto za odmor i okrjepu.

 

7. Panoramska terasa na krovu objekta
Panoramska terasa5.jpg

Na krovu Astronomskog centra Rijeka uređena je nova terasa površine 200 m², mjesto s jednim od najljepših pogleda na Kvarnerski zaljev, Rijeku i njeno zaleđe. Osim kao vidikovac, terasa je namijenjena promatranju neba putem prenosivih teleskopa.

Na ovoj prekrasnoj terasi se možete odmoriti i popiti svoje omiljeno piće, te uživati u pogledu.

 

8. Donja terasa
Donja_terasa.jpg
Manja terasa na ulazu u objekt, spojena s caffe barom.

9. Prostor za prodaju ulaznica
Prostor za prodaju karata.jpg
Prostor za prodaju ulaznica nalazi se u suterenskom dijelu objekta, na samom ulazu u planetarij.
Za dogovor u vezi konferencija, team buildinga, prezentacija, domijenaka, seminara, cateringa i ugostiteljske ponude općenito nas kontaktirajte svaki dan (radni i neradni) od 09:00 do 24:00.

Odgovori